Fra ridehus til tiptop moderne auditorium

ARKITEKT: Exners Tegnestue - BYGHERRE: Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste

RIDEHUSPROJEKTET

Om byggeriet

Det gamle Ridehus ved Frederiksberg Slot blev i 2006-2009 istandsat og indrettet til auditorium og konferencelokaler for Hærens Officersskole.

Udefra set er de største ændringer sket ved det gamle vindfang, der har fået tilføjet en halvvæg i murværk, en kendt Exner detalje, der agerer skærm for de nye handicaptoiletter i hver side af vindfanget.

I det indre af bygningen danner de to nye møderumsbokse en flot kontrast til det store rum, hvor de som to store træskrin står frit i rummet på en glassokkel, der giver lys til de underliggende garderober og toiletter.

En flot nyfortolkning af et særligt bygningselement, der har en selvstændig værdi som historiefortæller om huset tidligere funktion.

Gulvet i salen er egetræ og loftet er udført med akustikdæmpende plader, opdelt af fyrretræslister, som en tolkning af den tidligere frilagte tagunderside med lægter. De gamle træbarrierer, der har sikret rytteren mod at blive klemt mod ydervæggen, er genskabt og skjuler sammen med AV-væggen auditoriets mange nødvendige tekniske installationer, herunder lysarmaturer. Barrieren er et særligt bygningselement, der har en selvstændig værdi som historiefortæller om huset tidligere funktion.

Præmieringer af byggeriet

Ridehuset på Frederiksberg Slot blev den 1. oktober overrakt diplomer og plaketter af Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj, da det i perioden 1. oktober 2008 til 30. september 2009 blev færdiggjort og fundet værdigt til præmiering.

Frederiksberg kommune har haft den bygningspræmieringsordning siden 1902.

Læs her bl.a. Aktstykke 94, som fremsættes af forsvarsminister Søren Gade i folketinget i 2007-2008 og tiltrædes vedr. færdiggørelse og etablering af auditoriet på Frederiksberg Slot:
http://www.ft.dk/samling/20072/aktstykke/Aktstk.94/aktstykket.htm